Informatieavond

Op donderdag 9 juli heeft heeft Energiek Nagele informatie gegeven over het voorbeeldproject dat naar verwachting eind dit jaar van start kan gaan. Afgelopen periode zijn er onderzoeken gedaan naar de technische en financiële haalbaarheid van het systeem. Aan de belangrijkste voorwaarden dat bewoners niet meer gaan betalen dan nu en dat het concept voldoende leveringszekerheid geeft kan worden voldaan. Om ervaring op te doen wordt gestart met een pilot. 8 woningen aan de Ring en gebouw De Acht worden als eerste voorzien van het nieuwe warmtesysteem. Geheel in de stijl van Rietveld, die ooit een Kernwoning heeft bedacht, wordt deze pilot ‘Kernproject Nagele’ genoemd.

Tijdens de informatieavond is ook de tweede animatiefilm van Robert de Robot in première gegaan. Hierin geeft hij op zij eigen ludieke wijze antwoord op veelgestelde vragen.

Deze films zijn mogelijk gemaakt door de Rabobank. Het sponsorcontract met hen werd deze avond ondertekent op de plaats waar de seizoensbuffer in de grond komt.